Wat doet FrankLien?

Me(n)tale schilderijen die verhalen over verlies en verbinding.

Een samenwerking

Franklien staat voor Frank en Eveline.  Frank het metaal, Eveline de verf.  Het is een intense samenwerking, een kruisbestuiving…  1+1=3. In de woorden van wiskunde lerares Sofie Van Horickx: Een formule om nooit te vergeten: (a+b+c)²=? 

  • a = Franks inspiratie met ruwe materialen
  • b= Eveline haar fijne penseeltrek
  • c= een ongeziene fantasie en creativiteit

Alles opgeteld en gekwadrateerd =….= a²+b²+c²+2ac+2ab+2bc

Prachtig !

Ontstaan vanuit een verhaal

Er is een verlangen om samen werk te maken, een gezamenlijk project. Verbinding is dan ook essentieel in wat ze doen. Tussen hen, maar ook tussen verf en metaal. Het één kan niet zonder het ander. Samen versmelten ze tot één verhaal. Dat verhaal is voor iedereen anders. Ieders unieke levensverhaal zorgt ervoor dat elke toeschouwer zijn eigen kortfilm ziet.

Hun inspiratie komt uit actualiteit, uit gesprekken met mensen of uit persoonlijke levenservaring.  

Met ieder zijn eigen 'field of genius'

Eveline schildert en Frank neemt het metaal voor zijn rekening en samen zorgt dat voor een streepje magie.

Het is fijn samenwerken. Ze amuseren zich en praten bijna over niets anders meer. Ze verzinnen verhalen en zoeken bijpassende beelden voor elkaar. Het is een intens proces, vermoeiend en tegelijk energiegevend.

Soms begint hij en antwoordt zij, soms omgekeerd. Beiden zijn ze erg kritisch voor elkaar en het werk is pas af als ze allebei tevreden zijn. Zo wordt er wel eens overschilderd, verwijderd, herwerkt, vernietigd, …

Ook bewonderd… Soms zijn ze meteen ontroerd door wat de ander gemaakt heeft en dan zit het goed.

Hoe dan ook, het brengt hen altijd meer samen en zo is de cirkel rond.

Verbinding.

 

Vol verbeelding en emotie

Soms zijn er ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven. Voor sommige ervaringen zijn er geen woorden. Frank en Eveline brengen deze gebeurtenis in beeld. 

Verwijzingen in het werk hoeven niet leesbaar te zijn voor iedereen. Zo is de duiker een werk over de zoon van Frank die verdween.

Dit werkt helend. Het kan ook in opdracht ontstaan. In gesprekken zoeken Frank en Eveline dan uit hoe ze jouw gebeurtenis, jouw verhaal kunnen verbeelden.

Frank & Eveline

Ontstaan van de kunstwerken:

Bestaande kunstwerken

Uit de versmelting van de warme verf en het koele metaal ontstaat een explosie, pure chemie die wie kijkt, omver blaast. Een verhaal dat ontroert.

Kunstwerken op maat & met jouw verhaal

Na een verkennend gesprek wordt er een ontwerp gemaakt dat uitdrukking geeft aan het persoonlijk verhaal van de opdrachtgever.

Contact